Groenendaal TTC vzw organiseert in samenwerking met het Groenendaalcollege, het district Merksem en de sportraad Merksem
19e Kampioenschap van Merksem Tafeltennis
Groenendaalcollege

Bij de recreanten en NG spelers wint Rob Goddaert. Jos Hagenaers is net als twee jaar geleden kampioen bij de competitiespelers.

Tafeltennistoernooi ingericht voor inwoners, (oud-)scholieren en (oud-)clubspelers. De wedstrijden werden in poulevorm afgewerkt over drie avonden eind april, begin mei 2019. Ze hadden plaats in de sporthal van het Groenendaalcollege, Campus Sint-Jan, aan de Ullenshofstraat. Er werd een trofee uitgereikt in twee reeksen: recreanten en NG spelers, en geklasseerde competitiespelers.

Mede dankzij de massale opkomst van Bart Merksem TTC waren er 46 deelnemers.

De spelers moesten voldoen aan één van de volgende voorwaarden:

Reeksindeling:

In de reeks RE/NG werd de eerste ronde in vier poules gespeeld. Er waren poules van vier of vijf spelers. De drie best geplaatste spelers van elke poule gingen door naar de finaleronde.

Foto- en filmverslag van de eerste ronde van de niet geklasseerde spelers en recreanten op maandag 29 april 2019

In de reeks met geklasseerde competitiespelers werd de eerste ronde in vijf poules gespeeld. Er waren poules van vijf of zes spelers. De drie best geplaatste spelers van elke poule gingen door naar de finaleronde, de setresultaten bepaalden wie uit vierde positie mocht doorgaan naar de finaleronde om de 16 finalisten te vervolledigen.

Bij de recreanten konden drie spelers die doorstootten tot de finale zich niet vrijmaken, zij werden vervangen door invallers die het in de eerste ronde niet haalden, maar wel beschikbaar waren.

In de tweede ronde werden in beide reeksen 3 respectievelijk 4 poules van vier spelers uitgevochten. Per poule ging de winnaar door naar de finaletabel, bij RE/NG aangevuld met de tweede die de beste setverhouding kon bij elkaar spelen. In zes poules zat een duidelijke winnaar die alle wedstrijden won. In de zevende poule wonnen twee spelers twee wedstrijden en bepaalde de onderlinge wedstrijd wie door mocht gaan.

De eindtabellen werden aansluitend op de poules gespeeld:

Recreanten / NG ½ FinalesRob Goddaert Bart Merksem NG 3
Kleine finale
Finale
Els Horemans Groenendaal NG 0


Els Horemans 1
Rob Goddaert 3

Rudy Van Hees 3
Edwin Christiaens 0
Edwin Christiaens Whiffs NG 3

Rudy Van Hees Bart Merksem NG 1

In de eindtabel bij de recreanten en NG spelers bleek Rob Goddaert (Bart Merksem) de sterkste, hij nam de trofee mee naar huis. Zilver ging naar Edwin Christiaens (Whiffs). De kleine finale voor de bronzen medaille werd gewonnen door Rudy Van Hees van Bart Merksem.

Geklasseerden ½ FinalesErwin Van Looy Bart Merksem C0 2
Kleine finale
Finale
Wim Horemans Groenendaal D4 0


Wim Horemans 1
Erwin Van Looy 1

David Plaetinck 2
Jos Hagenaers 2
David Plaetinck Bart Merksem C4 1

Jos Hagenaers Bart Merksem D4 2

In de finale bij de competitiespelers kon Jos Hagenaers (D4, Bart Merksem) zijn clubgenoot Erwin Van Looy (C0, Bart Merksem) verslaan: trofee en goud voor Jos, zilver voor Erwin. In de kleine finale klopte David Plaetinck (C4, Bart Merksem) Wim Horemans (D4, Groenendaal) en hij kon zo de bronzen medaille binnenhalen, waardoor Bart Merksem TTC het volledige podium inpalmde.

Foto- en filmverslagen volgen nog.

Met dank aan het District Merksem en de Sportraad van Merksem

District Merksem Erkende sportclub Stad Antwerpen