Groenendaal TTC vzw organiseert in samenwerking met het Groenendaalcollege, het district Merksem en de sportraad Merksem
18e Kampioenschap van Merksem Tafeltennis
Groenendaalcollege

Bij de recreanten en NG spelers wint Noah Crols. Erwin Van Looy is kampioen bij de competitiespelers.

Tafeltennistoernooi ingericht voor inwoners, (oud-)scholieren en (oud-)clubspelers. De wedstrijden werden in poulevorm afgewerkt over drie avonden eind april 2018. Ze hadden plaats in de sporthal van het Groenendaalcollege, Campus Sint-Jan, aan de Ullenshofstraat. Er werd een trofee uitgereikt in twee reeksen: recreanten en NG spelers, en geklasseerde competitiespelers.

Mede dankzij de massale opkomst van Omnisport Groenendaal en TTC Bart Merksem waren er 47 deelnemers.

De spelers moesten voldoen aan één van de volgende voorwaarden:

Reeksindeling:

In beide reeksen werd de eerste ronde in vier poules gespeeld. Er waren poules van vijf of zes spelers. De vier best geplaatste spelers van elke poule gingen door naar de finaleronde.

In twee poules van de RE/NG reeks waren er spelers die met een gelijk aantal gewonnen wedstrijden eindigden. In één poule konden de onderlinge wedstrijden het onderscheid maken, in de andere poule stonden ze met drie gelijk, en moesten de setverhoudingen in de onderlinge wedstrijden de doorslag geven.

Foto- en filmverslag van de eerste ronde van de niet geklasseerde spelers en recreanten op 16 april 2018

In twee van de vier poules van de geklasseerde competitiespelers zagen we een gelijkaardig scenario en eindigden meerdere spelers met een gelijk aantal gewonnen wedstrijden. Hier volstonden de resultaten van de onderlinge wedstrijden om tot een rangschikking te komen.

Foto- en filmverslag van de eerste ronde van de geklasseerde competitiespelers op 17 april 2018

Bij de recreanten konden twee spelers die onverwacht doorstootten tot de finale zich niet vrijmaken, zij werden vervangen door invallers die het in de eerste ronde net niet haalden.

In de tweede ronde werden in beide reeksen vier poules van vier spelers uitgevochten. Per poule ging de winnaar door naar de finaletabel. In elke poule zat een duidelijke winnaar die alle wedstrijden won.

Lawrens Hales Bart Merksem NG 0

In de eindtabel bij de recreanten en NG spelers bleek Noah Crols (Bart Merksem) de sterkste, hij nam de trofee mee naar huis. Zilver ging naar Rudy Van Hees (Bart Merksem). De kleine finale voor de bronzen medaille werd gewonnen door Lawrens Hales van Bart Merksem.

Erwin Van Looy Bart Merksem C0 2

In de finale bij de competitiespelers kon Erwin Van Looy (C0, Bart Merksem) de aanklampende Peter Verheyleweghen (D6, Groenendaal) verslaan: trofee en goud voor Erwin, zilver voor Peter. In de kleine finale tussen twee spelers van Bart Merksem had Christophe Wouters (D6) voldoende aan de voorgift om David Plaetinck (C2) op afstand te houden en zo de bronzen medaille binnen te halen.

Podium: Peter, Erwin, Christophe