Groenendaal TTC vzw organiseert in samenwerking met het Groenendaalcollege, het district Merksem en de sportraad Merksem
17e Kampioenschap van Merksem Tafeltennis
Groenendaalcollege

Bij de recreanten en NG spelers wint Dirk Abel. Jos Haegenaars is kampioen bij de competitiespelers.

Tafeltennistoernooi ingericht voor inwoners, (oud-)scholieren en (oud-)clubspelers. De wedstrijden werden in poulevorm afgewerkt over drie avonden april-mei 2017. Ze hadden plaats in de sporthal van het Groenendaalcollege, Campus Sint-Jan, aan de Ullenshofstraat. Er werd een trofee uitgereikt in twee reeksen: recreanten en NG spelers, en geklasseerde competitiespelers.

Mede dankzij de massale opkomst van Omnisport Groenendaal en TTC Bart Merksem waren er 42 deelnemers.

De spelers moesten voldoen aan ťťn van de volgende voorwaarden:

Reeksindeling:

In de reeks recreanten/NG werd de eerste ronde in vier poules gespeeld. Er waren poules van vijf of zes spelers. De vier best geplaatste spelers van elke poule gingen door naar de tweede ronde.

Foto- en filmverslag van de eerste ronde van de niet geklasseerde spelers en recreanten op 24 april 2017

Bij de competitiespelers werd de eerste ronde in vier poules gespeeld. Het waren poules van vier of vijf spelers. De drie best geplaatste spelers van elke poule gingen door naar de tweede ronde.

In twee van de vier poules van de geklasseerde competitiespelers eindigden meerdere spelers met een gelijk aantal gewonnen wedstrijden zodat de setverhoudingen tot een rangschikking moesten leiden.

Foto- en filmverslag van de eerste ronde van de geklasseerde competitiespelers op 25 april 2017

Onze voorzitter Daan Weigand plaatste zich bij de competitiespelers voor de tweede ronde, maar viel ziek en werd vervangen door Gabriel Oanes die in zijn poule vierde eindigde met twee gewonnen wedstrijden, en dus de beste resultaten kon voorleggen.

In de tweede ronde werden bij de competitiespelers drie poules van vier spelers uitgevochten. Per poule ging de winnaar door naar de finaletabel. In elke poule zat een duidelijke winnaar die alle wedstrijden won, de setresultaten bepaalden de plaats op de tabel. De vierde plaats op de tabel ging naar de beste tweede. Die hadden allemaal twee wedstrijden gewonnen: de sets en uiteindelijk de punten moesten het verschil maken, zodat JoŽl Holsters het laatste plaatsje op de tabel mocht innemen.

Bij de recreanten en NG-spelers waren er vier poules van vier spelers in de tweede ronde. Ook hier bleken de winnaars in de poules alle matchen te kunnen winnen, zij gingen naar de finaletabel.

De eindtabellen werden aansluitend op de poules gespeeld:

Recreanten / NG ½ Finales


Kleine finale

Finale


Dirk Abel Balder NG 3

Michaël De Greve Groenendaal NG 0


Michaël De Greve 3
Dirk Abel 3

Nico Swolfs 2
Dietwald Molle 0
Dietwald Molle Bart Merksem NG 3

Nico Swolfs Groenendaal NG 0

In de eindtabel bij de recreanten en NG spelers bleek Dirk Abel (Vlug Vooruit Voetbal / Balder TTK) de sterkste, hij nam de trofee mee naar huis. Zilver ging naar Dietwald Molle (Bart Merksem). De kleine finale voor de bronzen medaille werd een fel bevochten strijd tussen twee spelers van Groenendaal C. MichaŽl De Greve haalde het uiteindelijk van Nico Swolfs.

Podium: MichaŽl, Dirk, Dietwald

Geklasseerden ½ Finales


Kleine finale

Finale


Jos Hagenaars Bart Merksem D4 2

Wim Horemans Groenendaal D4 0


Wim Horemans 0
Jos Hagenaars 2

Benoit Ophoff 2
Joël Holsters 1
Benoit Ophoff Sevos D4 1

Joël Holsters Bart Merksem E4 2

In de eindtabel bij de competitiespelers ging JoŽl Holsters (E4, Bart Merksem) nog tweemaal tot het uiterste, maar in de finale, zijn derde belle van de avond, moest hij met 22-20 de duimen leggen voor clubgenoot Jos Hagenaars (D4) die de vier punten voorgift wist te overbruggen. In de kleine finale had Wim Horemans (D4, Groenendaal) geen verhaal tegen Benoit Ophoff (D4, Sevos) die zo de bronzen medaille binnenhaalde.

Podium: JoŽl, Jos, Benoit

Foto- en filmverslag van de tweede ronde en eindtabel op 2 mei 2017

Foto- en filmverslag van de finaleronde

Met dank aan het District Merksem en de Sportraad van Merksem

District Merksem Erkende sportclub Stad Antwerpen