Groenendaal TTC vzw organiseert in samenwerking met het Groenendaalcollege het district Merksem en de sportraad Merksem
16e Kampioenschap van Merksem Tafeltennis Groenendaalcollege

Bij de recreanten en NG spelers wint Frederik Vanden Berghe. John Hanlon is voor de derde keer kampioen bij de competitiespelers.

Tafeltennistoernooi ingericht voor inwoners, (oud-)scholieren en (oud-)clubspelers. De wedstrijden werden in poulevorm afgewerkt over drie avonden april-mei 2015. Ze hadden plaats in de sporthal van het Groenendaalcollege, Campus Sint-Jan, aan de Ullenshofstraat. Er werd een trofee uitgereikt in twee reeksen: recreanten en NG spelers, en geklasseerde competitiespelers.

Mede dankzij de massale opkomst van Omnisport Groenendaal en TTC Bart Merksem waren er 44 deelnemers.

De spelers moesten voldoen aan één van de volgende voorwaarden:

Reeksindeling:

In de reeks recreanten/NG werd de eerste ronde in vier poules gespeeld. Er waren poules van vier of vijf spelers. De drie best geplaatste spelers van elke poule gingen door naar de tweede ronde. Bij de competitiespelers werd de eerste ronde in vijf poules gespeeld. Het waren telkens poules van vijf spelers. De drie best geplaatste spelers van elke poule gingen door naar de tweede ronde.

In vier van de vijf poules van de competitiespelers eindigden meerdere spelers met een gelijk aantal gewonnen wedstrijden zodat de setverhoudingen tot een rangschikking moesten leiden.

Omdat er voor de tweede ronde enkele afzeggingen waren werden een paar personen die in de poule vierde eindigden opgevist. Hierbij moest uiteindelijk zelfs het puntensaldo in rekening gebracht worden om te bepalen wie de gelukkigen waren.

In de tweede ronde werden bij de competitiespelers drie poules van vijf spelers uitgevochten. Per poule gingen twee spelers door naar de finalepoule van zes spelers. Opniew kwamen er in één van de poules drie spelers met twee gewonnen matchen in aanmerking voor de tweede plaats. Nu bleek Patrick Reyntiens (Sevos, E2) beide onderlinge wedstrijden tegen de concurrenten gewonnen te hebben, zodat de finaleplaats voor hem was.

Bij de recreanten en NG-spelers waren het twee poules van zes spelers in de tweede ronde. Hier gingen er per poule drie spelers door naar de finalepoule, ook van zes spelers.

In de finalepoule bij de recreanten en NG spelers werden de medailles hard bevochten: drie spelers met elk drie gewonnen wedstrijden en één speler die er in slaagde vier wedstrijden te winnen en de beker naar huis nam: Frederik Vanden Berghe. Zilver en brons werden op basis van de setverhoudingen toegewezen aan Chris Knops en Rudy Van Hees.

Chris, Frederik, Rudy

Eindstand:
Plaats Naam Club Gewonnen wedstrijden
1 Frederik Vande Berghe 4
2 Chris Knops Groenendaal 3
3 Rudy Van Hees Bart Merksem 3
4 Lieve Pillens Bart Merksem 3
5 Luc Abrams Groenendaal 1
6 Michaël De Greve Groenendaal 1

In de finalepoule bij de competitiespelers won oud-kampioen John Hanlon (Bart Merksem / De Lijn, C4) alle wedstrijden. Hij haalde zo zijn derde beker binnen, Peter Verheyleweghen (Groenendaal, E0) won in de finalepoule vier keer en kreeg daarvoor zilver. David Plaetinck (Bart Merksem / De Lijn, D0) won drie wedstrijden en ontving brons.

Peter, John, David

Eindstand:
Plaats Naam Club Klassement Gewonnen wedstrijden
1 John Hanlon Bart Merksem / De Lijn C4 5
2 Peter Verheyleweghen Groenendaal E0 4
3 David Plaetinck Bart Merksem / De Lijn D0 3
4 Wim Horemans Groenendaal D4 2
5 Jos Hagenaars Bart Merksem D4 1
6 Patrick Reyntiens Sevos E2 0

Klik hier voor het fotoverslag

Met dank aan het District Merksem en de Sportraad van Merksem