Groenendaal TTC vzw organiseert samen met TTC Bart Merksem en in samenwerking met het Groenendaalcollege het district Merksem en de sportraad Merksem
15e Kampioenschap van Merksem Tafeltennis Groenendaalcollege

Bij de recreanten en NG spelers wint Patrick Vermeiren voor de tweede keer op rij. Frederic Vandermoere is kampioen bij de competitiespelers. De jeugdreeks wordt gewonnen door Jens Casier.

Tafeltennistoernooi ingericht voor inwoners, (oud-)scholieren en (oud-)clubspelers. De wedstrijden werden in poulevorm afgewerkt over drie avonden en een zaterdag in april-mei 2014. Ze hadden plaats in de sporthal van het Groenendaalcollege, Campus Sint-Jan, aan de Ullenshofstraat en in het lokaal van Bart Merksem in het Fort van Merksem. Er werd een trofee uitgereikt in drie reeksen: recreanten en NG spelers, geklasseerde competitiespelers en voor de eerst keer ook een reeks voor jeugdspelers.

Mede dankzij de massale opkomst van Omnisport Groenendaal waren er 46 deelnemers.

De spelers moesten voldoen aan n van de volgende voorwaarden:

Reeksindeling:

In de reeks recreanten/NG werd de eerste ronde in drie poules gespeeld. Er waren poules van vijf of zes spelers. De vier best geplaatste spelers van elke poule gingen door naar de tweede ronde. Bij de competitiespelers werd de eerste ronde in vijf poules gespeeld. Er waren poules van vijf of zes spelers. De drie best geplaatste spelers van elke poule gingen door naar de tweede ronde.

In drie van de vijf poules van de competitiespelers eindigden 3 spelers met een gelijk aantal gewonnen wedstrijden. Twee keer konden de setverhoudingen tot een rangschikking leiden, maar in het derde geval moest de verhouding gewonnen / verloren punten uit de onderlinge wedstrijden geteld worden om de derde plaats in de poule te bepalen. De verhoudingen waren 72/73 voor Lode Verboven (E0, Bart Merksem), 72/72 voor Jacques Smolders (E4, Sevos) en 73/72 voor Willy Kaekebeke (F, Bart Merksem). Willy ging dus door naar de volgende ronde.
Omwille van een forfait om gezondheidsredenen kon de beste vierde uit de poules ook deelnemen aan de tweede ronde. Conform het reglement wordt dan de verhouding gewonnen / verloren wedstrijden uit de poule bekeken. Ook hier moest er gerekend worden: twee spelers met verhouding 2/2, setverhouding was ook gelijk: 5/5, dus kwam het op de punten aan: 192/190 t.o.v. 196/202. Dit deed de balans overslaan naar Rob Van den Berghe (E4, Groenendaal), ten nadele van Benoit Ophoff (D6, Sevos). Rob laat echter de eer aan Benoit, die dus in de tweede ronde mocht aantreden.

In de tweede ronde werden bij de competitiespelers drie poules van vijf spelers uitgevochten. Per poule gingen twee spelers door naar de finalepoule van zes spelers. Bij de recreanten en NG-spelers waren het twee poules van zes spelers. Hier gingen er per poule drie spelers door naar de finalepoule, ook van zes spelers.

In de finalepoule bij de recreanten en NG spelers hebben titelverdediger Patrick Vermeiren (Bart Merksem) en nieuwkomer Koen Bultheel (ook Bart Merksem) allebei vier wedstrijden gewonnen. De onderlinge wedstrijd werd gewonnen door Patrick, die zo de beker voor de tweede keer op rij binnenhaalde.

Het zilver was dus voor Koen. Brons ging naar Hans Vochten die drie wedstrijden heeft gewonnen.

Koen, Patrick, Hans

Eindstand:
Plaats Naam Club Gewonnen wedstrijden
1 Patrick Vermeiren Bart Merksem 4
2 Koen Bultheel Bart Merksem 4
3 Hans Vochten Groenendaal 3
4 Luc Van Audenrode Groenendaal 2
5 Johan Wouters Bart Merksem 2
6 Chris Knops Groenendaal 0

In de finalepoule bij de competitiespelers won regerend kampioen John Hanlon (Bart-Merksem, C4) vier wedstrijden, net als Frederic Vandermoere (Groenendaal, E0), Frederic won de onderlinge wedstrijd en mag zo zijn eerste beker in ontvangst nemen. John kreeg de zilveren medaille. Sam Geboers(Sevos, E4) heeft drie wedstrijen gewonnen, en haalt zo brons binnen.

John, Frederic, Sam

Eindstand:
Plaats Naam Club Klassement Gewonnen wedstrijden
1 Frederic Vandermoere Groenendaal E0 4
2 John Hanlon Bart Merksem C4 4
3 Sam Geboers Sevos E4 3
4 Philippe Vranckx Nodo B4 2
5 Michel Graf Nodo D4 2
6 Filip Heynemans Bart Merksem E6 0

De jeugdreeks werd volgens een iets andere formule op zaterdag 3 mei gespeeld. Hoewel de opkomst eerder mager was, werd er toch duchtig voor de overwinning gespeeld in de verschillende wedstrijden. Aan het overwicht van de getalenteerde Jens Casier (C2, Sint-Antonius) viel echter niet te tornen. Zonder n set te verliezen werd hij de verdiende winnaar en nam de overwinningsbeker mee naar Sint-Antonius. Alle deelnemers werden bedacht met een herinneringsmedaille.

Eindstand:
Plaats Naam Club Klassement Gewonnen wedstrijden
1 Jens Casier Sint-Antonius C2 3
2 Vincent Bruylandts Bart Merksem NG 2
3 Jens Van Meer Bart Merksem NG 1
4 Niels Raes Bart Merksem NG 0

Hopelijk was dit de start van een groeiende jeugdreeks in het kampioenschap van Merksem.

Klik hier voor het fotoverslag

Met dank aan het District Merksem en de Sportraad van Merksem