Groenendaal T.T.C. in samenwerking met het Groenendaalcollege

14e Kampioenschap van Merksem Tafeltennis Groenendaalcollege

Bij de recreanten en NG spelers wint Patrick Vermeiren. John Hanlon is voor de tweede keer op rij kampioen bij de competitiespelers.

Tafeltennistoernooi ingericht voor inwoners, (oud-)scholieren en (oud-)clubspelers. De wedstrijden werden in poulevorm afgewerkt over drie avonden in april 2013, en hadden plaats in de het Sportcentrum Groenendaal, sporthal van het Groenendaalcollege, Campus Sint-Jan, aan de Ullenshofstraat. Er werd een trofee uitgereikt in twee reeksen: recreanten en NG spelers, en geklasseerde competitiespelers.

Mede dankzij de massale opkomst van de leden van Bart-Merksem waren er 48 deelnemers.

De spelers moesten voldoen aan één van de volgende voorwaarden:

Reeksindeling:

In de ene reeks werd de eerste ronde in vier, in de andere in vijf poules gespeeld. Er waren poules van vijf of zes spelers. De drie best geplaatste spelers van elke poule gingen door naar de tweede ronde.

In de tweede ronde werden bij de competitiespelers drie poules van vijf spelers uitgevochten. Per poule gingen twee spelers door naar de finalepoule van zes spelers. Bij de recreanten en NG-spelers waren het twee poules van zes spelers. Hier gingen er per poule drie spelers door naar de finalepoule, ook van zes spelers.

In de finalepoule bij de recreanten en NG spelers hebben Luc Hendrix en nieuwkomer Patrick Vermeiren allebei vier wedstrijden gewonnen. De onderlinge wedstrijd werd gewonnen door Patrick, die zo de beker binnenhaalde.

Het zilver was dus voor Luc. Brons ging naar Hans Vochten die drie wedstrijden heeft gewonnen.

Luc, Patrick, Hans

Eindstand:
Plaats Naam Club Gewonnen wedstrijden
1 Patrick Vermeiren Bart-Merksem 4
2 Luc Hendrickx Groenendaal 4
3 Hans Vochten Groenendaal 3
4 Sven Janssen Bart-Merksem 2
5 Chris Knops Groenendaal 1
6 Luc Van Audenrode Groenendaal 1

In de finalepoule bij de competitiespelers bleef regerend kampioen John Hanlon (Bart-Merksem, D0) ongeslagen, John mag zijn tweede beker in ontvangst nemen. Michel Grafé (Nodo, D4) moest in de beslissende onderlinge wedstrijd de duimen leggen voor clubgenoot Wouter Verstrepen (Nodo, D2). Zilver voor Wouter, Michel behaalde brons.

Wouter, John, Michel

Eindstand:
Plaats Naam Club Klassement Gewonnen wedstrijden
1 John Hanlon Bart-Merksem D0 5
2 Wouter Verstrepen Nodo D2 3
3 Michel Grafé Nodo D4 3
4 Willy Bruylandts Bart-Merksem D6 2
5 Benoit Ophoff Sevos E0 1
6 Ivo Van Den Eynden Bart-Merksem E2 1

Klik hier voor het foto- en videoverslag

Met dank aan het District Merksem en de Sportraad van Merksem