Groenendaal T.T.C. in samenwerking met het Groenendaalcollege

10e Kampioenschap van Merksem Tafeltennis Groenendaalcollege

Bij de recreanten wint Luc Hendrix. Robin Braeckmans is voor de tweede maal op rij kampioen bij de competitiespelers.

Tafeltennistoernooi ingericht voor inwoners, (oud-)scholieren en (oud-)clubspelers. De wedstrijden werden in poulevorm afgewerkt over drie avonden eind mei, begin juni, en hadden plaats in de sporthal van het Groenendaalcollege, Campus Sint-Jan, aan de Ullenshofstraat. Er werd een trofee uitgereikt in twee reeksen: recreanten en competitiespelers.

De spelers moesten voldoen aan één van de volgende voorwaarden:

Reeksindeling:

De 8 deelnemers van de recreantenreeks speelden in de eerste ronde mee in de poules van de competitiespelers. De resultaten bepaalden de startorde in de finalepoule.

Luc Hendrix, bleef ongeslagen in de finale en haalde zijn eerste beker binnen. Ralf Seldenslach en Christel Janzen gingen met de zilveren en bronzen medaille naar huis.

5 NN 0

Bij de competitiespelers werden 4 poules samengesteld uit 5 spelers en waren er 4 poules van 4 spelers. De 2 best geplaatste spelers van elke poule, plus de twee beste derden, gingen door naar de volgende ronde, waar in 3 poules werd gespeeld.

De 2 best geplaatste spelers van deze 3 poules speelden dan op de laatste speeldag een finalepoule.

Favoriet Robin Braeckmans (Nodo-B6) kreeg in zijn eerste wedstrijd tegen Michiel Jansen (F) een zware voorgift voorgeschoteld en moest al van in het begin met een verliesmatch verder. De laatste wedstrijd tussen Robin en Philippe Vranckx (Nodo-C0) was net als vorig jaar beslissend voor de eindoverwinning: Robin haalde het met 2-0, en de beker was opnieuw binnen, het zilver was voor Philippe. Voor de derde plaats werd gestreden door drie spelers die elk eindigden met twee overwinningen in de poule. Paul Lavrysen (Groenendaal-D6) won de onderlinge wedstrijden tegen zowel Michel Grafé (Nodo/Sokah-D2) als tegen Michiel Jansen, en verdiende dus de bronzen medaille.