T.T.C. Groenendaal in samenwerking met het Groenendaalcollege

9e Kampioenschap van Merksem Tafeltennis Groenendaalcollege

Bij de recreanten derde maal op rij winst voor Lars Trouillard. Robin Braeckmans is kampioen bij de competitiespelers.

Tafeltennistoernooi ingericht voor inwoners, (oud-)scholieren en (oud-)clubspelers. De wedstrijden werden in poulevorm afgewerkt over vier avonden eind april, begin mei, en hadden plaats in de sporthal van het Groenendaalcollege, Campus Sint-Jan, aan de Ullenshofstraat. Er werd een trofee uitgereikt in twee reeksen: recreanten en competitiespelers.

De spelers moesten voldoen aan één van de volgende voorwaarden:

Reeksindeling:

De 11 deelnemers van de recreantenreeks speelden in één grote poule, zodat iedereen tegen iedereen uitkwam. De wedstrijden werden gespreid over 2 speelavonden. Doordat er enkele spelers forfait gaven kwam er wat puzzelwerk aan te pas om alles vlot te laten verlopen.

De 6 best geplaatsten speelden nog een finalepoule.

Lars Trouillard, titelverdediger en eerste na de voorronde, bleef ongeslagen in de finale en haalde zijn derde opeenvolgende beker binnen. Ook de tweede en derde plaatsen uit de voorronde wijzigden niet meer en Luc Hendrix en Ralf Seldenslach gingen met de zilveren en bronzen medaille naar huis.

6 Christel Janzen 0

Bij de competitiespelers werden 3 poules samengesteld uit 5 spelers en was er 1 poule van 4 spelers. De 3 best geplaatste spelers van elke poule gingen door naar de volgende ronde, waar in 2 poules werd gespeeld.

De 3 best geplaatste spelers van deze 2 poules speelden dan op de laatste speeldag een finalepoule.

Paul Lavrysen (Groenendaal-D4) herhaalde zijn stunt uit de tweede ronde door favoriet Robin Braeckmans (Nodo-C2) met 2-0 te verslaan. Wim Horemans (Groenendaal-D4) kon, dankzij de voorgift, Philippe Vranckx (Nodo-C4) in de beslissende set nipt bedwingen (17/21, 21/16, 18/21). De laatste wedstrijd tussen Robin en Philippe was beslissend voor de podiumplaatsen: Robin haalde het met 2-0, en de beker was binnen. Zilver was voor Wim, die in de onderlinge wedstrijd met Robin de duimen had moeten leggen, en Philippe kreeg de bronzen medaille.