T.T.C. Groenendaal in samenwerking met het Groenendaalcollege

Lars Trouillard en Philippe Vranckx winnen 8ste Kampioenschap van Merksem Tafeltennis en verlengen allebei hun titel Groenendaalcollege

Tafeltennistoernooi ingericht voor inwoners, (oud-)scholieren en (oud-)clubspelers. De wedstrijden werden in poulevorm afgewerkt in de laatste twee weken van april, en hadden plaats in de sporthal van het Groenendaalcollege, Campus Sint-Jan, aan de Ullenshofstraat. Er werd een trofee uitgereikt in twee reeksen: recreanten en competitiespelers.

De spelers moesten voldoen aan één van de volgende voorwaarden:

Reeksindeling:

De 11 deelnemers van de recreantenreeks speelden in één grote poule, zodat iedereen tegen iedereen uitkwam. De wedstrijden werden gespreid over 2 speelavonden.

De 6 best geplaatsten speelden nog een finalepoule.

Lars Trouillard, titelverdediger, stond op de tweede plaats na de eerste ronde, maar klom in de finale nog een trapje hoger. Eric Van den Eynde die zich maar nipt geplaatst had als zesde in de eerste ronde, maakte een sprong omhoog naar de tweede plaats, zodat Luc Hendrix (eerste na de eerste ronde) zich tevreden moest stellen met de bronzen medaille.

Luc, Lars, Eric

Eindstand:
Plaats Naam Gewonnen wedstrijden
1 Lars Trouillard 5
2 Eric Van den Eynde 4
3 Luc Hendrix 3
4 Christine Knops 2
5 Eric Rottiers 1
6 Els Horemans 0

Bij de competitiespelers werden 3 poules samengesteld uit elk 6 spelers. De 4 best geplaatste spelers van elke poule gingen door naar de volgende ronde op dinsdag 24 april, waar in 2 poules werd gespeeld.

De 3 best geplaatste spelers van deze 2 poules speelden dan op de laatste speeldag een finalepoule. Michel Grafé moest forfait geven voor de finale en werd vervangen door clubgenote Karen Van Mechelen.

Regerend kampioen Philippe Vranckx bleef in de finalepoule ongeslagen en kon dus zijn titel verlengen. Frank Biermans wist zijn ervaring uit te spelen tegen de opkomende Arne Borstlap en kon zo de zilveren medaille in de wacht slepen.

Arne, Philippe, Frank

Eindstand
Plaats Naam Club Klassement Gewonnen wedstrijden
1 Philippe Vranckx Nodo D4 5
2 Frank Biermans ex-Merksemse D4 3
3 Arne Borstlap Groenendaal NG 3
4 Robin Braeckmans Nodo C2 2
5 Yves Boiy Leugenberg D2 1
6 Karen Van Mechelen Nodo F 1

Klik hier voor het volledige fotoverslag.