T.T.C. Groenendaal organiseerde in samenwerking met het Groenendaalcollege

Dirk Van De Geuchte en Yves Boiy winnen 6de Kampioenschap van Merksem Tafeltennis Groenendaalcollege

Tafeltennistoernooi ingericht voor inwoners, scholieren en clubspelers. De wedstrijden werden in poulevorm afgewerkt in de laatste twee weken van april, en hadden plaats in de sporthal van het Groenendaalcollege, Campus Sint-Jan, aan de Ullenshofstraat. Er werd een trofee uitgereikt in twee reeksen: recreanten en competitiespelers.

De spelers moesten voldoen aan één van de volgende voorwaarden:

Reeksindeling:

De 13 deelnemers van de recreantenreeks speelden in één grote poule, zodat iedereen tegen iedereen uitkwam. Dit werd gespreid over 2 speelavonden.

De 6 best geplaatsten speelden nog een finalepoule. De sets moesten het verschil maken tussen de plaatsen 3, 4 en 5, maar de eindstand was identiek aan de stand na de eerste 2 speelavonden:

Eindstand:
Luc Hendrix (zilveren medaille) en Dirk Van De Geuchte, Kampioen van Merksem 2005
6 Ralf Seldenslach 0

Bij de competitiespelers werden 4 poules samengesteld uit elk 5 spelers. De 3 best geplaatste spelers van elke poule gingen door naar de volgende ronde op dinsdag 26 april, waar in 2 poules werd gespeeld.

De 3 best geplaatste spelers van deze 2 poules speelden dan op de laatste speeldag een finalepoule.

Tijdens de finale waren het de jongste 3 deelnemers die de medailles veroverden. Yves Boiy, nog opgevist voor de tweede ronde ter vervanging van de geblesseerde Dirk Picqueur, bleef zowel tijdens de tweede ronde als tijdens de finale ongeslagen, en werd dus zeer verdiend de nieuwe kampioen.