T.T.C. Groenendaal organiseerde in samenwerking met het Groenendaalcollege

Petrus Husin en Jan Druart winnen 5de Kampioenschap van Merksem Tafeltennis Groenendaalcollege

Tafeltennistoernooi ingericht voor inwoners, scholieren en clubspelers. De wedstrijden werden in poulevorm afgewerkt in de eerste twee weken van mei, en hadden plaats in de sporthal van het Groenendaalcollege, Campus Sint-Jan, aan de Ullenshofstraat. Er werd een trofee uitgereikt in twee reeksen: recreanten en competitiespelers.

De spelers moesten voldoen aan één van de volgende voorwaarden:

Reeksindeling:

De poules werden samengesteld uit 5 of 6 spelers. Er werd gespeeld naar 2 gewonnen sets van 21 punten. Bij de competitiespelers waren er 26 deelnemers, bij de recreanten 15.

Per poule gingen bij de recreanten de 4 best geplaatste spelers door naar de tweede ronde op dinsdag 11 mei, waar in 2 poules van 6 spelers werd gespeeld. Bij de competitiespelers gingen de 3 best geplaatste spelers door en werd in de tweede ronde in 3 poules van 5 spelers gespeeld.

Ondanks de behoorlijke opkomst van spelers van de verschillende andere tafeltennisclubs uit Merksem slaagden bij de competietiespelers alleen Groenendalers erin de finale te bereiken, volgend jaar beter.

De finaleronde volgde voor beide reeksen op woensdag 12 mei, voor elke reeks in een poule van 6 spelers.

Bij de recreanten stootten 5 thuisspelers van Groenendaal door tot de finaleronde, maar ze moesten allemaal de duimen leggen voor Petrus Husin (de winnaar van het Kampioenschap van Merksem 2002, die zijn rol van favoriet dus naar behoren vervulde).

Bij de competitiespelers zaten 3 jeugdspelers van het Groenendaalcollege en 3 "ouwe" ratten van TTC Groenendaal in de finale. De wedstrijden waren soms zenuwslopend, Jan Druart kon zijn welbekende kalmte bewaren en kon middels een beslissende overwinning op Robin Braekmans de beker in Groenendaal houden. Voor de bronzen medaille moest de puntenverhouding het verschil maken tussen Philippe Vranckx, Kim Boiy en Paul Lavrysen.